Delta i tävlingar och vinn gratisprodukter

För den som gillar gratisprodukter är ett tips att ta en titt på alla de olika tävlingar som finns på internet. Man kan vinna alltifrån resor till biobiljetter, kläder, godis och mat bara genom att svara på några enkla frågor och ofta skriva en kort motivering till varför man ska vinna. Många som tävlar använder gratisprodukter som ett extra tillskott i plånboken som så småningom kan leda till passiva inkomster om man investerar pengarna. Dock finns en del att tänka på innan man börjar tävla. Här kommer några råd till den som vill ge sig in i i tävlingsvärlden på internet.

Se till att tävlingarna är gratis och seriösa

Anledningarna till att ett företag eller t.ex. en influenser arrangerar en tävling på nätet är flera. Man kanske vill dra fler besökare till hemsidan och varumärket, och kanske även marknadsföra en ny produkt eller tjänst. Själva vinsten kan

vara något som varumärket vill förknippas med, t.ex.träningskläder som vinst hos ett livsmedelsföretag som vill marknadsföra sig som hälsosamt. Det man behöver ”betala” med i tävlingen är namn och kontaktuppgifter. För det mesta används uppgifterna bara för att skicka ut eventuell vinst, men man bör se upp med vad man fyller i. Vissa blufftävlingar lurar de deltagande att skriva på ett avtal om prenumeration på en viss produkt. Man ska aldrig skrivs på ett abonnemang, beställa en ”gratisprodukt” eller liknande för att delta i en tävling. För att hitta seriösa tävlingar kan man besöka välkända företags egna hemsidor, alternativt de officiella sidorna på sociala medier för företagen. Sist men inte minst ska man alltid agera med sunt förnuft.

Vinstskatt

För tävlingsvinster i tävlingar som inte är rena lotterier utgår vinstskatt. En tävlingsvinst räknas som inkomst och beskattas som på övriga inkomster av tjänst. Därför bör man endast tävla om sådant man verkligen vill vinna så att man inte står där med en väldigt dyr pryl som man måste sälja för att ha råd med vinstskatten.

Man behöver dock inte alls behålla alla vinster som man råkar vinna. Det kan vara lönsamt att sälja sakerna och istället investera pengarna i fastigheter.

Hur vinner man i tävlingar på internet?

Har man navigerat sig förbi eventuella bluffsidor och skaffat sig koll på vinstskatt är det dags att sätta igång att tävla. Men hur gör man för att vinna? Generellt ökar chansen genom att man deltar i en mängd tävlingar. Många företag lottar i princip ut vinsterna och det är då inte så viktigt att man skriver en perfekt motivering utan mer att man bara deltar. Självklart ska man se till att svara rätt på de faktafrågor som brukar vara med i tävlingsmomentet.

Det är dock aldrig fel att skriva en humoristisk slogan kring företaget och den produkt de vill marknadsföra i tävlingen, En lagom insmickrande liten dikt där man gärna får driva lite med sig själv samtidigt som man framhäver hur företagets produkt eller tjänst skulle hjälpa en är ett tips att utgå ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *