Gratis böcker

Böcker är inte något som de flesta storkonsumerar, men de är produkter som är förhållandevis dyra att köpa nya, särskilt om man vill ha inbundna böcker. Det finns dock flera sätt att få tag på böcker i alla dess former – fysiska, digitala och som ljudbok – helt gratis.

france-752123_960_720Det kanske mest uppenbara sättet att få gratis böcker är att gå till biblioteket. Där kan man dels låna fysiska böcker, dels ljudböcker. De flesta bibliotek har idag också en tjänst på sin hemsida för utlåning av e-böcker. ”Problemet” med bibliotek är att man inte får behålla böckerna. Om man vill få böcker gratis som man inte behöver lämna tillbaka, kan ett sätt vara att starta en bokblogg. Genom att höra av sig till förlag och lova att recensera böckerna man läser finns en god chans att de skickar recensionsexemplar gratis av sina senaste utgivningar.

När det gäller ljudböcker och e-böcker ska man hålla utkik hos de prenumerationstjänster som finns för denna typ av böcker. Då och då erbjuder de gratis prova-på-månader, ofta med en gratis bok inkluderad som man får behålla även efter att månaden är slut.

Något som kan vara betydligt svårare att hitta gratis är produkter som rör en mer påtaglig och praktisk verklighet än den litterära, nämligen byggmaterial. Lyckligtvis kan man dock köpa byggmaterial till låga priser på Byggmax.se, så att det inte behöver kännas så tungt att behöva betala för varorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *