Gratis kalas- och festdekorationer

Kalas och fester kan faktiskt kosta en hel del. Det ska vara mat, lokaler, utrustning och såklart dekorationer! Om man är en barnfamilj med flera barn kan det bli många kalas varje år och och familjen inte har så bra ekonomi kan det bli riktigt svårt att få det att gå ihop. Men det finns faktiskt en hel del olika saker man kan göra för att minska kostnaderna kring kalaset. Även fester för vuxna kan kosta en hel del när det gäller dekorationer. Även till dessa fester kan man ordna en del dekorationer på egen hand och då kan man spara en hel del pengar. Det pratas om att man ska bjuda så många som möjligt på fester och kalas, men ibland går det inte trots att man tar till olika metoder för att spara pengar. För många kan det helt enkelt vara omöjligt att bjuda en hel klass på kalaset.

Vad kan man göra själv?

I dagsläget är det som så att kalas blir dyrare och dyrare. Man kan dock spara lite pengar på att ordna dekorationer och liknande själv. Till ett barnkalas kan man till exempel ordna dekorationer gratis eller till billiga priser. Ballonger kostar inte så mycket, och kan enkelt blåsas upp och bindas ihop med snören som sedan hängs upp i tak eller liknande. Det blir mycket billigare än om man köper ballonger och ska blåsa upp dem med helium eller liknande. Man kan också köpa olika färgade papper och tillverka girlanger och inbjudningskort med. De blir betydligt billigare än att köpa färdiga sådana. Om man har julglitter eller liknande kvar kan även det användas för att dekorera lokaler eller liknande. Man kan också dekorera en lokal med färgglada lakan eller liknande. Man kan med vanliga papper skapa fina dekorationer till maten. Om man ska ha kalas med mycket små barn kan man använda vanliga fryspåsar som godispåsar, och dekorera dem med färg eller liknande. Man kan också spara in en del pengar på den mat som används.

Hur ska maten dekoreras?

Många väljer att anlita catering eller liknande där maten levereras dekorerade. Genom att ordna och dekorera maten själv kan man dock spara en hel del pengar. Ofta kan man beställa personliga tårtbilder och göra resten av tårtan själv för att minska kostnaden och dessutom kan man då själv bestämma vad tårtan ska innehålla sett till allergier och liknande. Istället för att köpa färdiga dekorationer till mattallrikar och liknande kan man till exempel göra dekorativa svanar av äpplen, spiraler av gurkor och mycket annat. Man kan enkelt göra skyltar till faten eller bordsplaceringen av kartong och färgpennor. Den man man använder kan också används som dekoration och detta går också att tematisera för till exempel halloweenfester eller liknande. Då blir dekorationerna helt gratis, eftersom maten trots allt skulle användas på festen. Med besparing på dekorationer har man större möjlighet att kunna bjuda en gäst eller två till på festen eller kalaset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *