Gratisprodukter lockar nya kunder

Marknadsföring är något som kan ta upp mycket av tiden på ett företag, det är heller inte det lättaste. När man är ny i företagsbranschen får man direkt höra att det är viktigt att marknadsföra sitt företag, men hur? Många påstår att utan bra marknadsföring kommer inte företaget att klara vara kvar i branschen särskilt länge. Det finns även en del saker som är viktiga att tänka på vid sin marknadsföring och det finns en del tips att använda sig av.

Använd er av gratisprodukter

Första tipset kan vara att dela ut gratisprodukter i den stad som företaget verkar. Gratisprodukter är något som många personer gillar och som de ogärna tackar nej till, är det dessutom en bra produkt kommer de högst troligt att vända sig till företaget som säljer produkten nästa gång de vill ha den. Oavsett om de kommer att få betala fullpris för produkten denna gång kommer de minnas att de fått gratisprodukter en gång tidigare.

Det kan dock vara svårt att ta sin marknadsföring till nästa nivå, efter gratisprodukterna. Företaget måste någon gång kunna klara sig utan att dela ut gratisprodukter på stan. För att komma till nästa steg kan ett alternativ vara att anställa Ungapped, dessa arbetar med marknadsföring på professionell nivå och kan frigöra tid åt företaget. Det är dessutom väldigt lätt att hålla kontakt med dem, enklast är via deras hemsida ungapped.se där företaget både kan skapa en inloggning men även testa deras tjänster gratis. Se det som en gratisprodukt för företaget.

Använd ambassadörer och samarbeten

För att frigöra ytterligare tid för företaget när det gäller marknadsföring är ett tips att använda sig av ambassadörer och smarta samarbeten med dessa. Viktigt att tänka på är att vårda sina ambassadörer ömt, skulle dessa tappa förtroende för företaget kan det snabbt leda till negativ marknadsföring istället för positiv.

Anordna aktiviteter för ambassadörena och ge dem gratisprodukter från företaget, detta kommer göra att det känns som att de får något tillbaka för att de väljer att vara ambassadörer och representera företaget. Det är även bra att skapa samarbeten med ambassadörerna, driver exempelvis någon av dem ett stort Instagramkonto eller en stor blogg, utnyttja deras kanaler för att nå ut med reklam kring just företaget. Låt dessa ambassadörer få lite mer än de andra, ge dem fler gratisprodukter att prova och marknadsföra via sina kanaler. Detta kommer inte bara att minska kostnaden när det gäller marknadsföring utan det kommer troligtvis även innebära nya kunder.

Det finns många lösningar på att skapa bra marknadsföring oavsett om det är med gratisprodukter eller inte. Dock rekommenderas det alltid att anlita en utomstående aktör som kan ansvara för marknadsföringen. Precis som det nämndes ovan är de proffs på det de gör och det kommer underlätta för företaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *