Hur kan produkter vara gratis?

Ingenting är gratis… Eller? Jodå, produkter kan faktiskt vara gratis utan att det finns någon skum baktanke bakom. Naturligtvis finns det något att vinna även för företaget som ger ut gratisprodukter, det är ingen välgörenhet som företagen pysslar med, det handlar oftast om marknadsföring av en produkt, produktgrupp eller själva företaget. Företaget kan få reklam eller viktig feedback om en vara eller produkt. En vinnande situation för dig och företaget, och något som du inte borde gå miste om med andra ord!

A diabetes patient checks her blood sugar levels on a glaucometer. The woman is sitting a home or at work in a modern kitchen or cafeteria setting. A plate of healthy food is arranged in front of her.

Företag kan erbjuda enstaka gratisprodukter vid enstaka tillfällen. De kan även erbjuda en eller flera produkter där de vill ha en motprestation av dig, oftast en recension eller liknande. Ibland kan man ombes att genomföra olika typer av marknadsundersökningar för att de vill veta mer om vad konsumenterna ute i landet vill ha. Det är viktig information för företagets vidare produktutveckling. Förutom själva produkterna så kan dina åsikter leda till att du får exempelvis presentkort, varor, biocheckar eller rabattcheckar på olika saker – allting för att företagen är beroende av vad du som konsument tycker. Vissa testpaneler är anställda på exempelvis tidningar som genomför olika typer av tester medan andra företag är intresserad av dig som privatperson.

Vad är det för typ av produkter som erbjuds? Det kan vara både mindre produkter, exempelvis livsmedel och hygienartiklar, men även större saker som sportartiklar eller tekniska prylar och liknande. Då kan det vara så att man får testa produkten en period mot att man ger sitt omdöme eller recension om den i slutet eller under tiden, och sedan får man antingen lämna tillbaka den eller behålla den. Kolla noga vad som gäller för varje provprodukt du tackar ja till!

Det finns särskilda testpaneler som du kan registrera dig hos och som skickar ut både marknadsundersökningar och provprodukter. De har inte direkt koppling till ett enskilt företag utan kan samla erbjudanden och undersökningar från många olika företag. På så sett får du ett brett register över företag och kan få erbjudanden om exempelvis biobiljetter eller entrébiljetter till nöjesparker, för att nämna några saker. Det enda du behöver göra är att ge av din tid och berätta vad du tycker om saker och ting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *